COCKTAILS

STOKERIJ DE KLINKAERT

Als kleine speler op de cocktailmarkt, durven wij op het gebied van smaak, kwaliteit en prijs, concureren met de grote merken.

Budgetair gezien moeten wij het helaas afleggen tegen de multinationals.  We mogen als kleine ondernemer toch wel een pluim op onze hoed steken, toen we in 2008, als eerste trouwens, een mojitomix op de markt brachten, gebaseerd op jenever.

Later volgden 2 grote spelers,  Peterman met hun Gento en  Wortegemse met een eigen mojitomix op basis van jenever.


COCKTAILS OP BASIS VAN ONZE JENEVERS!


RUPELKOFFIE:  Wat heb je nodig: 4 cl oude Klinkaertjenever 30% ,150 ml straffe Succes koffie(vers gemalen natuurlijk), 3 koffielepels bruine suiker, 100 ml room, Chocoladekrullen . Verwarm de Klinkaertjenever samen met de suiker en giet in een hitte bestendig glas. Giet er de Succeskoffie op. Klop de room tot halfvast , een beetje dik doch nog lopend. Giet deze voorzichtig op de koffie. Garneer met wat chocoladekrullen en direct opdienen!


SPUITERSCOCKTAIL: een heerlijk aperitief op basis van Klinkaertpassiejenever. Doe, 2/6 delen Klinkaertpassievruchtenjenever 1/6 deel Campari of ander rood bitter 3/6 deel sinaasappelsap in een longdrinkglas met ijsblokjes, goed roeren en afwerken met schijfje sinaasappel.


MUNTEAU: ijsblokjes in een glas. Giet een 5 cl/ 6 cl Klinkaert Muntjenever over de ijsblokjes, vul aan met wat bruisend water en je hebt een verfrissende zomerdrank. Afwerken met een muntblaadje en schijfje citroen.


CAMOEFLAGECOCKTAIL: neem een whiskyglas, doe er wat ijsblokjes in en giet dan 1 deel Klinkaertmuntjenever en 1 deel Klinkaertchocoladejenever voorzichtig in het glas. Zorg dat beide jenevers een laagje vormen. Garnier met enkel chocoladeschilfers en dien op.


AGRUMCOCKTAIL: doe gelijke delen van onze Klinkaertcitroen-, Klinkaertappelsienjenever en CHENEVER ( limoenjenever) in een shaker, voeg ijsblokjes toe en schudden. Afwerken met schijfje limoen.


GLÜHJENEVER (gloei-jenever)

Hoe we een lekkere glühjenever maken.


Wat heb je nodig?

1 fles rode wijn (geen te dure nemen)

10 cl Klinkaertjenever (oude 30% alc vol)

100 gram rietsuiker (geeft een vollere smaak)

1 citroen, wil je een frissere toets neem dan een limoen

4 kruidnagels

1 stukje kaneel

Hoe gaan we de glühjenever maken?

Verwarm de rode wijn en voeg de suiker toe. De wijn NIET laten koken!

Snij de citroen(limoen) in 4 kwartjes en steek hier een kruidnagel in.

Voeg de citroenpartjes en het stukje kaneel toe aan de warme wijn.

Laat ongeveer een 15-tal minuten trekken en haal de citroenkwartjes en de kaneel uit de wijn.

Voeg de Klinkaertjenever toe en dien op!